Scholen

Scholieren basisonderwijs

Scholieren zijn van harte welkom op Jaap Eden IJsbaan! Jong geleerd betekent tenslotte dat je er de rest van je leven de vruchten van kan plukken, en je meteen kan genieten van het schaatsen. Scholieren van het (speciaal) basisonderwijs wordt de mogelijkheid geboden om onder begeleiding van een leerkracht te schaatsen onder schooltijd zonder les. De schoolvakanties zijn hierbij uitgesloten. De kosten hiervan bedragen € 2,90 per scholier (exclusief schaatshuur), 1 begeleider op 15 kinderen heeft gratis toegang tot de ijsbaan, overige schaatsende begeleiders betalen het volwassenen tarief.

Je kunt je als leerkracht vooraf aanmelden bij de Jaap Eden IJsbaan door middel van het sturen van bijgaand formulier. Deze reservering zal door ons worden bevestigd.

Mocht je schaatsen voor de scholieren willen huren dan kan dat via Waterman Sport. Grote groepen raden wij aan dit te reserveren per formulier.


Schoolschaatsen

In samenwerking met de gemeente Amsterdam en De Schaatsschool biedt de Jaap Eden IJsbaan een bijzondere buitenschoolse activiteit: schoolschaatsen! Onder schooltijd krijgen kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en/of 8 van de (speciale) basisscholen de kans om het schaatsen onder de knie te krijgen.
Voor 4 keer schaatsen, inclusief toegang, instructie en materiaalgebruik bedragen de gesubsidieerde kosten per leerling € 9,50, dat is nog geen € 2,50 per keer. De school kan gebruik maken van georganiseerd vervoer, waarbij per leerling € 9,50 meerkosten in rekening worden gebracht voor de gehele periode.

Er zijn verschillende series en lestijden.


Meer informatie en inschrijven
kan via de pagina Schoolschaatsen. Aanmelding is uitsluitend mogelijk door scholen in de gemeente Amsterdam.


Schaatsen Voortgezet Onderwijs (onder begeleiding)

Al jaren lang besluiten scholen één of meerdere keren met hun leerlingen te komen schaatsen op de Jaap Eden IJsbaan.

Wat is beter voor de onderlinge band dan gezamenlijk sporten en al helemaal op de ijsbaan op de schaats in de buitenlucht!

De Jaap Eden IJsbaan heeft een speciale toegangsprijs voor scholieren die onder begeleiding gaan schaatsen. Voor € 2,90 per scholier krijgen scholieren tot 16 jaar toegang tot de ijsbaan. Een scholier vanaf 16 jaar betaalt € 5,40. Eén schaatsende/niet schaatsende begeleider per 15 leerlingen heeft gratis toegang. Voor de overigen gelden de normale toegangsprijzen.

Leerkrachten kunnen de komst aanmelden via dit formulier. Het is ook mogelijk om schaatsles te krijgen van een instructeur van De Schaatsschool. Voor meer informatie hierover zijn we te bereiken via info@jaapeden.nl

Schaatsen huren kan bij Waterman Sport. Grote groepen raden wij aan dit te reserveren per formulier.


Studenten

Tijdens je studententijd relaxed op scherp blijven staan? Schaatsen op de Jaap Eden IJsbaan is ideaal om door inspanning ontspannen te blijven. De entreekosten bedragen € 5,60 (exclusief schaatshuur) per student op vertoon van collegekaart. Les is mogelijk via:

De Schaatsschool
De professionals van De Schaatsschool begeleiden jullie om op het ijs zo optimaal mogelijk te presteren. Of het nu lange baan schaatsen, ijshockey, curling of shorttrack is; alle opties zijn mogelijk. Kijk hier voor meer informatie.

Universitaire Sportcentra
De universitaire sportcentra USC (UvA/HvA) en SVU (VU) bieden in samenwerking met studentenschaatsvereniging Skits, een uitgebreid schaatsprogramma voor studenten onder leiding van trainer/instructeur Kees de Vrij. Kijk voor meer informatie op de site van USC/UVA, SVU of Skits.

© 2016 Jaap Eden IJsbaan | T 0900-7242287 | info@jaapeden.nl | Twitter | Vimeo | Facebook

X