Langebaan

Verenigingen Amsterdam


Amsterdamse Schaats Club Jaap Eden

Kijk voor meer informatie op de website van ASC Jaap Eden.
Amsterdamse Schaats en Skeeler Vereniging Hoogerop
Kijk voor meer informatie op de website van ASSV Hogerop.
Amsterdamse Ski Vereniging
De Amsterdamse Ski Vereniging geeft u de mogelijkheid om met het hele gezin (vanaf 6 jaar) met noren het ijs op te gaan. Een ieder krijgt dan professionele begeleiding op eigen niveau in groepjes, dit is voor kinderen verplicht, ouderen mogen ook vrij schaatsen. "Ons" uur is zaterdagochtend van 10.45- tot 11.45 uur exclusief voor onze leden, waardoor het nooit overvol is.
Kijk voor meer informatie op de website van Amsterdams Ski Vereniging, of mail naar info@ski-amsterdam.
AMVJ Schaatsen
Kijk voor meer informatie op de website van AMVJ Schaatsen.
APGS Amsterdam
Kijk voor meer informatie op de website van APGS Amsterdam.
IJsclub Gein en Omstreken
IJsclub Gein en Omstreken is afkomstig uit Driemond (Adam Zuidoost), waar zij een prachtige natuurijsbaan hebben. De schaatstrainingen en -lessen worden over het algemeen op de Jaap Eden IJsbanen gehouden, maar in het geval van natuurijs wordt er op de eigen natuurijsbaan gereden. Zij schaatsen op zaterdagochtend rond half 9 met de jeugd, daarnaast wordt er op woensdagavond, vrijdagavond en zondagavond getraind.
Kijk voor meer informatie op de website van IJsclub Gein en Omstreken.
HCA (Hardrijders Club Amsterdam)
HCA is een vereniging voor mensen die graag hard schaatsen en daarnaast ook nog wedstrijden willen rijden. Wij trainen en rijden onze wedstrijden op de Jaap Eden IJsbanen in Amsterdam. HCA is een echte hardrijdersclub en staat erom bekend goede schaatsers voort te brengen. Dit begint al bij de jeugd. Goede trainers leren de jeugd het schaatsen goed aan en zij worden vaak opgenomen in de diverse selecties. Dit begint al bij onze eigen clubselectie. Naast het wedstrijdschaatsen heeft HCA een afdeling toerschaatsen voor mensen die de techniek van het schaatsen willen leren maar geen wedstrijden willen rijden. Dit gebeurt op verschillende niveaus en iedere groep heeft een traine die u de kneepjes van het schaatsen leert. Kortom, HCA, een vereniging waar een ieder met welk niveau dan ook, lid van kan worden. Naast hard trainen staat gezelligheid voorop.
Kijk voor meer informatie op de site van HCA.
A.S.S.W.S.V. SKITS
SKITS is de Amsterdamse Studenten Schaats-, Wieler-, en Skeelervereniging. In samenwerking met de sportcentra van de VU en de UvA biedt SKITS aan ruim 500 leden schaats-, wieler- en skeelertrainingen aan, op alle mogelijke niveaus, van absolute beginners tot de nationale top. We zijn op Jaap Eden IJsbanen dé schaatsvereniging die zich richt op studenten. Op de maandagavond vindt er de Social Skate plaats, eten in restaurant Boven Nul om 19.30 en tussen 21.00 en 23.00 het ijs op. Daarna het ijs weer af om na te genieten en lekker te borrelen met mede-SKITSers. Naast schaatsen en wielrennen bieden we een breed scala aan activiteiten, zoals borrels, feestjes, lustrums en schaats- en wielrenweekenden. Ook kan je mee op reis naar bijv. Collalbo of bijv. mee met een 11-landentocht fietsvakantie naar Kroatië. Als lid ontvang je 6 keer per jaar het verenigingsblad de SKITSflits en een keer per jaar de almanak. Ook kan je voor echte studentenprijzen kleding bestellen uit onze collectie! SKITS is de perfecte combinatie tussen een sport- en een studentenvereniging.
Kijk voor meer informatie op de website van SKITS.
STG Afterskate
Voor iedere topschaater komt er een einde aan de schaatscarrière. Hoe voorkom je dat je niet direct stil gaat zitten na jaren training? Of beter, hoe beperk je die veranderingen? Dit is het probleem waar veel topschaatsers tegen aanlopen. Daarom bedachten de initiatiefnemers een schaatsvereniging alleen voor topschaatsers, allemaal personen die de sport op dezelfde manier beleefd hebben. Ons doel is om die personen weer bij elkaar te brengen en samen weer de sport te gaan beoefenen waar wij zoveel plezier in hebben, want niks is zo leuk als schaatsen.
Kijk voor meer informatie op de website van STG Afterskate.
ZTIKZ
ZTIKZ, de Amsterdamse schaats- en wielerverenigingen voor oudstudenten is sinds 2012 een KNSB-vereniging. Voor iedere schaats- en wielerliefhebber de leukste uitjes en activiteiten.
Kijk voor meer informatie op de website van ZTIKZ.

Verenigingen Aboucde


Abcouder IJsclub
Kijk voor meer informatie op de website van de Abcouder IJsclub.

Verenigingen Almere


ASV Almere
Kijk voor meer informatie op de website van ASV Almere.

Verenigingen Amstelveen


SV De Poelster
De Amstelveens Schaats Vereniging de Poelster is al sinds 1964 actief met schaatsen. De doelstelling van de vereniging is het bevorderen vande schaatssport. Dit wordt gedaan door het geven van trainingen, het organiseren van wedstrijden en het uitzetten van toertochten. Bij de Poelster kun je het schaatsen zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefenen en dat kan zowel op kunst- als op natuurijs. Vanuit de vereniging worden de leden (van 6-80 jaar!) alle faciliteiten geboden om het schaatsen gedurende het winterseizoen actief te beoefenen.
Zo bieden zij in het winterseizoen op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam, onder deskundige begeleiding van eigen schaatstrainers:
• Schaatslessen voor jeugdleden (6-12 jaar)
• Wedstrijdtrainingen voor jeugd (vanaf 12 jaar) en senioren
• Recreatielessen
Tijdens de zomerperiode organiseren zij als voorbereiding op het schaatsseizoen:
• Schaatsgerichte trainingen in het Amsterdamse Bos
• Fietstrainingen
Andere activiteiten van de vereniging zijn:
• Het organiseren van de Bostocht in het Amsterdamse Bos bij natuurijs
• De jaarlijkse Poelster Bosloop
• Het mede-uitvoeren van de ijsbaan in het Stadshart Amstelveen
• Een fiets- en wandelweekend in Zuid Limburg
• Activiteiten voor de jeugd en jongeren
Ons clubhuis Poelzicht, prachtig gelegen aan de Poel, is voor vele activiteiten het trefpunt. Vanuit hier wordt gestart voor de fiets- en conditietrainingen alsmede voor de Poelster Bosloop. Kortom, een actieve vereniging zowel op als naast het ijs!
Kijk voor meer informatie op de website van De Poelster.

Verenigingen Assendelft


STG Zaanstreek
Kijk voor meer informatie op de website van STG Zaanstreek.

Verenigingen Baambrugge


IJsclub Baambrugge
De plaatselijke ijsclub is niet weg te denken in Baambrugge. Baambrugge ligt iets ten oosten van de Vinkeveenseplassen en behoort tot de gemeente De Ronde Venen. Naast een unieke landijsbaan annex skeelerbaan, waarin in de regel zeer snel geschaatst kan worden, schaatsen de Baambruggers op het riviertje de Angstel. IJsclub Baambrugge heeft een actieve groep langebaan- en marathonschaatsers, recreatieschaatsers en jeugdschaatsers. Deze schaatsers zijn in de wintermaanden wekelijks actief op de Jaap Eden IJsbaan. In 2010 heeft IJsclub Baambrugge de geheel vernieuwde landijsbaan met skeelerbaan (200 meter) en clubgebouw in gebruik genomen. Naast de schaatsactiviteiten organiseert IJsclub Baambrugge in de zomer ook altijd een aantal sportieve evenementen. De EMCT  fietstocht rond de langste dag, de Tijdrit en de Dorpsloop over 10 km zijn klassieke zomerse evenementen in Baambrugge. Maar op de skeelerbaan zijn zomers ook de nodige activiteiten van trainingen tot wedstrijden. Tot slot is IJsclub Baambrugge een van de ijsclubs die de Botsholtocht en/of de Vinkeveenseplassentocht organiseert.
Trainingsgroep
De trainingsgroep van IJsclub Baambrugge, die actief is op de Jaap Eden IJsbaan, werkt samen met de trainingsgroepen van de Abcoude IJsclub, IJsclub Diemen en Gein en Omstreken uit Driemond. Deze samenwerking is zowel ‘s winters als zomers. In de praktijk betekend dit dat er voor alle doelgroepen mogelijkheden zijn voor wat betreft trainingsmogelijkheden. Door deze unieke samenwerking zijn er haast altijd trainingsmogelijkheden.
GOBAD
Met de Abcoude IJsclub, IJsclub Diemen en Gein en Omstreken uit Driemond heeft IJsclub Baambrugge op voorspraak van Jos de Pijper en Tom Hoekstra het Team GOBAD opgezet. Het team in de inmiddels bekende oranje-witte outfit is een springplank voor talentvolle schaatsjeugd.
Kijk voor meer informatie op de website van IJsclub Baambrugge, of mail naar info@ijsclubbaambrugge.nl

Verenigingen Diemen


Diemer IJsclub
Jeugdschaatsen
Het jeugdschaatsen is speciaal opgezet om kinderen vanaf 6 jaar op een speelse manier te leren schaatsen. Bij de Diemer IJsclub kan dat op vrijdag van 16.55 uur tot 17.55 uur of op zaterdag van 9.30uur tot 10.30 uur. Dit gebeurt onder begeleiding van een leider of leidster in groepjes van rond de 12 kinderen. De allerkleinste beginners kunnen zaterdagochtend terecht in de overdekte Jaap Eden IJshal, terwijl de groteren lekker op de buitenbaan kunnen uitwaaien, want op deze uren is de ijsbaan helemaal gereserveerd voor het Jeugdschaatsen. Er zijn in de loop van het seizoen diverse evenementen: Rond 5 december komt St. Nicolaas een kijkje nemen. En halverwege januari hebben we een heuse Elfstedentocht. Als het dan echt gaat vriezen kunnen de Jeugdschaatsers natuurlijk gratis terecht op de natuurijsbaan van de Diemer IJsclub zelf. Tenslotte eindigt het seizoen met de uitreiking van de diploma’s, die behaald zijn met de slalom en de start- en remproef. Bel voor inlichtingen met Jan Poster via 020 - 695 00 60
Wedstrijdschaatsen
Olympisch kampioen worden of gewoon je eigen grenzen verleggen? Dat kan vanaf 12 jaar met het wedstrijdschaatsen dat erop is gericht om beter en daardoor harder te schaatsen. Door mee te doen aan wedstrijden en persoonlijke records te rijden kan je die vooruitgang, precies meten. De Diemer IJsclub heeft trainingen en wedstrijden voor alle wedstrijdschaatsers op clubniveau. Je kan er dus net zo hard tegenaan als je maar wil, op weg naar een nieuw persoonlijk, club-, baan- of wereldrecord.
IJstraining in groepen van gelijk niveau met een ervaren trainer op woensdag en/of vrijdag avond
Daarnaast kan je meedoen aan:
- Langebaanwedstrijden van 100 meter tot 10 Km.
- Marathoncompetitie
- Clubkampioenschap
- Recordraces op een snelle overdekte baan
- Klassementen voor wie de meeste Persoonlijke Records rijdt of het meest vooruit gaat
Voor een goede specifieke voorbereiding op het schaatsseizoen kan je in de zomer deelnemen aan onze fietstraining, skeelertraining of bostraining.
Inlichtingen: Jan van der Harst, 06-51479748
Recreatieschaatsen
Lekker iedere week even uitwaaien door een uurtje te schaatsen ? Dan is het recreatieschaaten op maandagavond ideaal.
Inlichtingen: Mart van Hoek, 020 -6907204
Kijk voor meer informatie op de website van de Diemer IJsclub.

Verenigingen Kortenhoef


SV De 5 Dorpen
Kijk voor meer informatie op de website van SV De 5 Dorpen.

Verenigingen Kudelstaart


STG VZOD
STG VZOD is opgericht in 1985 en bestaat dus inmiddels 25 jaar.
De vereniging, gevestigd in Kudelstaart, richt zich vooral op enthousiaste, recreatieve schaatsers en op jeugdige schaatsers. Daarnaast heeft de vereniging een intensieve trainingsgroep, waarin jeugdleden meerdere keren per week trainen en deelnemen aan wedstrijden. In de zomer worden voorbereidende trainingen gedaan in de vorm van fiets-, conditie en skeelertrainingen.
Kijk voor meer informatie op de website van STG VZOD.

Verenigingen Landsmeer


IJclub Hard-Gaat-ie
IJclub Hard-Gaat-ie Landsmeer heeft een landijsbaan met clubgebouw, gelegen aan het Zuideinde (ingang tegenoverleg Zuideinde 52, tel. clubkantine 020 482 18 34) te Landsmeer. De landijsbaan wordt in de winter onder water gezet, waarop tijdens een vorstperiode kan worden geschaatst. Tijdens de strengere winters maakt de ijsbaan deel uit van de Waterland-West tocht van 35 kilometer. Daarnaast is er een actieve schaatstrainingsgroep en zijn er vele jeugdschaatsers en toerschaatsers de in de winter op de Jaap Eden IJsbanen schaatsen. De Hard-gaat-ie leden met wedstrijdlicentie kunnen jaarlijks meedoen aan recordwedstrijden op Thialf in Heerenveen. Tijdens de zomer kunnen de leden deelnemen aan zomer- en fietstrainingen. Verder organiseert Hard-gaat-ie jaarlijks een jeugdweekend, de sloot- en slobrace, het katknuppelen, een fietstoertocht, tijdrit wielrennen, skeerlertocht en de deelname aan de Sportweek Landsmeer. Het lidmaatschap van Hard-gaat-iet bedraagt 10 euro per jaar voor het hele gezin met kinderen tot en met 15 jaar.
Kijk voor meer informatie op de website van hard-gaat-ie.

Verenigingen Marken


IJsclub Marken
Kijk voor meer informatie op de website van IJsclub Marken.

Verenigingen Monnickendam


STG Waterland
Kijk voor meer informatie op de website van STG Waterland.

Verenigingen Oostzaan


IJsclub Centrum Oostzaan
Kijk voor meer informatie op de website van IJsclub Centrum Oostzaan.

Verenigingen Ouderkerk aan de Amstel


IJsclub de Amstelbocht
Onze ijsclub verzorgt van begin oktober tot en met half maart schaatslessen voor kinderen tot en met 12 jaar en recreanten. Tevens geven we schaatstrainingen aan wedstrijdrijders, waaronder ook veel jeugd vanaf 12 jaar. Deze lessen en trainingen worden gegeven op de Jaap Edenbaan te Amsterdam.
De vereniging krijgt voor de Jaap Edenbaan slechts een beperkt aantal abonnementen toegewezen en daardoor ontstaan er wachtlijsten.
Als het hard genoeg vriest, kan iedereen voor schaatsplezier terecht op de landijsbaan, Molenpad 1 in Ouderkerk aan de Amstel.
Als we echt geluk hebben en het ijs voldoende dik is, organiseren de samenwerkende ijsclubs de Botsholtocht en/of de langere Angstel- en Plassentocht.
Elk jaar in mei organiseren wij voor wandelaars en hardlopers de Ronde Hoeploop over verschillende afstanden. Dit jaar al voor de 25e keer. De loop is bedoeld voor iedereen, die het leuk vindt om lekker sportief bezig te zijn.
Kijk voor meer informatie op de website van IJsclub de Amstelbocht, of bel 020 - 496 11 41.

Verenigingen Rijsenhout


IJsclub De Blauwe Beugel
IJsclub De Blauwe Beugel (opgericht in 1929) is een vereniging van 80 actieve sporters die naast het schaatsen in de wintermaanden ook de rest van het jaar actief bezig zijn met wielrennen, skeeleren en looptraining. In de wintermaanden wordt er geschaatst in de mooie semi–overdekte schaatshal in Haarlem. Ook de Amsterdamse ijsbaan wordt hiervoor benut. Onze wedstrijdschaatsers (ongeveer 30 jeugdleden en 50 senioren) zijn frequent te vinden op deze banen tijdens wedstrijden of trainingen. Voor recreanten zijn ook speciale trainingsuren gemaakt zodat ook in een ontspannen sfeer de fijne kneepjes van het schaatsen door een ervaren trainer kunnen worden bijgebracht. Onder leiding van enthousiaste trainers kunnen wedstrijdrijders en recreanten goed aan hun trekken komen.
Dankzij het werk van een groot aantal vrijwilligers, bestuursleden, commissieleden, juryleden en een 5-tal schaatstrainers is het mogelijk om al onze leden veel plezier aan de heerlijke schaatssport te laten beleven. Omdat in de zomermaanden in georganiseerd verband ook loop- en fietstraining wordt gegeven, sport u bij de IJsclub de Blauwe Beugel het gehele jaar door.
Naast de activiteiten op de kunstijsbanen heeft de IJsclub de Blauwe Beugel ook een actieve jeugdcommissie die regelmatig diverse activiteiten organiseert zoals trainingsweekenden en feestavonden. In samenwerking met het bestuur en andere vrijwilligers wordt ook jaarlijks een trainingsweek in het mooie zuid-Duitse Inzell georganiseerd.
IJsclub de Blauwe Beugel heeft een eigen landijsbaan compleet met kleedruimte en kantine. Bij voldoende natuurijs worden hier veel activiteiten georganiseerd zoals de 'taartenrace', sprintwedstrijden en ook bijvoorbeeld schoolschaatsen.
De grote kracht van onze club is dat iedereen op zijn eigen niveau kan sporten in bij elkaar passende groepen, zowel qua leeftijd als niveau. Ook de loop- en fietsgroepen trainen op hun eigen niveau.
Kijk voor meer informatie op de website van De Blauwe Beugel.

Verenigingen Ter Aar


STG Ter Aar
Kijk voor meer informatie op de website van STG Ter Aar.

Verenigingen Uithoorn


Amstelland
Schaatsvereniging Amstelland is een relatief kleine vereniging met ca. 65 leden, waarvan ca. 35 jeugdleden (sept. 2009). Van deze jeugdleden behoren vijftien tot de jeugdtrainingsgroep, die traint op het eerste uur van de zaterdagavond. Het merendeel van deze groep wil meedoen aan wedstrijden. De andere jeugdleden doen mee aan het jeugdschaatsen op de zaterdagmorgen. De nadruk ligt op het aanleren van een goede schaatstechniek. Buiten het schaatsseizoen worden voor de jeugdleden verschillende activiteiten georganiseerd met een sportieve inslag, zoals skating en “poldersport”.
Van de seniorleden doet een klein aantal mee aan wedstrijden. Zij trainen gemeenschappelijk met leden van “Nooit Gedacht” uit Wilnis.Net als bij de jeugd ligt bij de meeste seniorleden het accent op het verbeteren van de schaatstechniek ter vergroting van het schaatsplezier.
Kijk voor meer informatie op de website van Amstelland.

Verenigingen Weesp


STG Viking

Stg Viking logo 400x400De STG Viking is een in 1984 opgerichte schaatsvereniging uit Weesp en Omstreken. Het doel van de vereniging is het actief beoefenen van de schaatssport op zowel natuurijs als kunstijs, en zowel op recreatief als competitief niveau (langebaanwedstrijden, marathonwedstrijden). De activiteiten van de STG Viking beperken zich echter niet tot de winterperiode, wanneer er getraind wordt op het ijs van de Amsterdamse Jaap Edenbaan, maar vinden bijna heel het jaar door plaats. Na de seizoensopening in mei wordt er wekelijks aan loopconditie-training en fietstraining gedaan. De looptraining vindt plaats in het bos van Natuurmonumenten in ’s-Graveland en de fietstraining in de omgeving van Weesp. Voor de jeugd is er op zaterdagochtend zomertraining in Weesp. Daarnaast vormen de clubkampioenschappen en de trainingsweekenden in de zomer (fietsen in Limburg) en de winter (schaatsen in Groningen) de hoogtepunten van ons seizoen.
Meer informatie en aanmelding:
Stg Viking Weesp en omstreken
Ferdi Gildemacher | Secretaris
Eemnesserweg 149, 1223 GD, Hilversum
06 44 71 29 66
secretaris@stgviking.nl
www.stgviking.nl

Verenigingen Wilnis


IJsclub Nooitgedacht
Kijk voor meer informatie op de website van IJsclub Nooitgedacht.

X

© 2017 Jaap Eden IJsbaan | T 0900-7242287 | info@jaapeden.nl | Twitter | Vimeo | Facebook