Langebaan

Verenigingen Amsterdam

Verenigingen Aboucde

Verenigingen Almere

Verenigingen Amstelveen

Verenigingen Assendelft

Verenigingen Baambrugge

Verenigingen Diemen

Verenigingen Kortenhoef

SV De 5 Dorpen Kijk voor meer informatie op de website van SV De 5 Dorpen.


Verenigingen Kudelstaart

STG VZODSTG VZOD is opgericht in 1985 en bestaat dus inmiddels 25 jaar.De vereniging, gevestigd in Kudelstaart, richt zich vooral op enthousiaste, recreatieve schaatsers en op jeugdige schaatsers. Daarnaast heeft de vereniging een intensieve trainingsgroep, waarin jeugdleden meerdere keren per week trainen en deelnemen aan wedstrijden. In de zomer worden voorbereidende trainingen gedaan in de vorm van fiets-, conditie en skeelertrainingen.Kijk voor meer informatie op de website van STG VZOD.


Verenigingen Landsmeer​

Jclub Hard-Gaat-ie IJclub Hard-Gaat-ie Landsmeer heeft een landijsbaan met clubgebouw, gelegen aan het Zuideinde (ingang tegenoverleg Zuideinde 52, tel. clubkantine 020 482 18 34) te Landsmeer. De landijsbaan wordt in de winter onder water gezet, waarop tijdens een vorstperiode kan worden geschaatst. Tijdens de strengere winters maakt de ijsbaan deel uit van de Waterland-West tocht van 35 kilometer. Daarnaast is er een actieve schaatstrainingsgroep en zijn er vele jeugdschaatsers en toerschaatsers de in de winter op de Jaap Eden IJsbanen schaatsen. De Hard-gaat-ie leden met wedstrijdlicentie kunnen jaarlijks meedoen aan recordwedstrijden op Thialf in Heerenveen. Tijdens de zomer kunnen de leden deelnemen aan zomer- en fietstrainingen. Verder organiseert Hard-gaat-ie jaarlijks een jeugdweekend, de sloot- en slobrace, het katknuppelen, een fietstoertocht, tijdrit wielrennen, skeerlertocht en de deelname aan de Sportweek Landsmeer. Het lidmaatschap van Hard-gaat-iet bedraagt 10 euro per jaar voor het hele gezin met kinderen tot en met 15 jaar.Kijk voor meer informatie op de website van hard-gaat-ie.

Verenigingen Marken

IJsclub Marken Kijk voor meer informatie op de website van IJsclub Marken.


Verenigingen Monnickendam

STG WaterlandKijk voor meer informatie op de website van STG Waterland.


Verenigingen Oostzaan

IJsclub Centrum Oostzaan Kijk voor meer informatie op de website van IJsclub Centrum Oostzaan.


Verenigingen Ouderkerk aan de Amstel

IJsclub de Amstelbocht Onze ijsclub verzorgt van begin oktober tot en met half maart schaatslessen voor kinderen tot en met 12 jaar en recreanten. Tevens geven we schaatstrainingen aan wedstrijdrijders, waaronder ook veel jeugd vanaf 12 jaar. Deze lessen en trainingen worden gegeven op de Jaap Edenbaan te Amsterdam.De vereniging krijgt voor de Jaap Edenbaan slechts een beperkt aantal abonnementen toegewezen en daardoor ontstaan er wachtlijsten.Als het hard genoeg vriest, kan iedereen voor schaatsplezier terecht op de landijsbaan, Molenpad 1 in Ouderkerk aan de Amstel.Als we echt geluk hebben en het ijs voldoende dik is, organiseren de samenwerkende ijsclubs de Botsholtocht en/of de langere Angstel- en Plassentocht.Elk jaar in mei organiseren wij voor wandelaars en hardlopers de Ronde Hoeploop over verschillende afstanden. Dit jaar al voor de 25e keer. De loop is bedoeld voor iedereen, die het leuk vindt om lekker sportief bezig te zijn.Kijk voor meer informatie op de website van IJsclub de Amstelbocht, of bel 020 - 496 11 41.

Verenigingen Rijsenhout

IJsclub De Blauwe Beugel IJsclub De Blauwe Beugel (opgericht in 1929) is een vereniging van 80 actieve sporters die naast het schaatsen in de wintermaanden ook de rest van het jaar actief bezig zijn met wielrennen, skeeleren en looptraining. In de wintermaanden wordt er geschaatst in de mooie semi–overdekte schaatshal in Haarlem. Ook de Amsterdamse ijsbaan wordt hiervoor benut. Onze wedstrijdschaatsers (ongeveer 30 jeugdleden en 50 senioren) zijn frequent te vinden op deze banen tijdens wedstrijden of trainingen. Voor recreanten zijn ook speciale trainingsuren gemaakt zodat ook in een ontspannen sfeer de fijne kneepjes van het schaatsen door een ervaren trainer kunnen worden bijgebracht. Onder leiding van enthousiaste trainers kunnen wedstrijdrijders en recreanten goed aan hun trekken komen.Dankzij het werk van een groot aantal vrijwilligers, bestuursleden, commissieleden, juryleden en een 5-tal schaatstrainers is het mogelijk om al onze leden veel plezier aan de heerlijke schaatssport te laten beleven. Omdat in de zomermaanden in georganiseerd verband ook loop- en fietstraining wordt gegeven, sport u bij de IJsclub de Blauwe Beugel het gehele jaar door.Naast de activiteiten op de kunstijsbanen heeft de IJsclub de Blauwe Beugel ook een actieve jeugdcommissie die regelmatig diverse activiteiten organiseert zoals trainingsweekenden en feestavonden. In samenwerking met het bestuur en andere vrijwilligers wordt ook jaarlijks een trainingsweek in het mooie zuid-Duitse Inzell georganiseerd.IJsclub de Blauwe Beugel heeft een eigen landijsbaan compleet met kleedruimte en kantine. Bij voldoende natuurijs worden hier veel activiteiten georganiseerd zoals de 'taartenrace', sprintwedstrijden en ook bijvoorbeeld schoolschaatsen.De grote kracht van onze club is dat iedereen op zijn eigen niveau kan sporten in bij elkaar passende groepen, zowel qua leeftijd als niveau. Ook de loop- en fietsgroepen trainen op hun eigen niveau.Kijk voor meer informatie op de website van De Blauwe Beugel.


Verenigingen Ter Aar

STG Ter Aar Kijk voor meer informatie op de website van STG Ter Aar.


Verenigingen Uithoorn

Amstelland Schaatsvereniging Amstelland is een relatief kleine vereniging met ca. 65 leden, waarvan ca. 35 jeugdleden (sept. 2009). Van deze jeugdleden behoren vijftien tot de jeugdtrainingsgroep, die traint op het eerste uur van de zaterdagavond. Het merendeel van deze groep wil meedoen aan wedstrijden. De andere jeugdleden doen mee aan het jeugdschaatsen op de zaterdagmorgen. De nadruk ligt op het aanleren van een goede schaatstechniek. Buiten het schaatsseizoen worden voor de jeugdleden verschillende activiteiten georganiseerd met een sportieve inslag, zoals skating en “poldersport”.Van de seniorleden doet een klein aantal mee aan wedstrijden. Zij trainen gemeenschappelijk met leden van “Nooit Gedacht” uit Wilnis.Net als bij de jeugd ligt bij de meeste seniorleden het accent op het verbeteren van de schaatstechniek ter vergroting van het schaatsplezier.Kijk voor meer informatie op de website van Amstelland.


Verenigingen Weesp​

STG Viking De STG Viking is een in 1984 opgerichte schaatsvereniging uit Weesp en Omstreken. Het doel van de vereniging is het actief beoefenen van de schaatssport op zowel natuurijs als kunstijs, en zowel op recreatief als competitief niveau (langebaanwedstrijden, marathonwedstrijden). De activiteiten van de STG Viking beperken zich echter niet tot de winterperiode, wanneer er getraind wordt op het ijs van de Amsterdamse Jaap Edenbaan, maar vinden bijna heel het jaar door plaats. Na de seizoensopening in mei wordt er wekelijks aan loopconditie-training en fietstraining gedaan. De looptraining vindt plaats in het bos van Natuurmonumenten in ’s-Graveland en de fietstraining in de omgeving van Weesp. Voor de jeugd is er op zaterdagochtend zomertraining in Weesp. Daarnaast vormen de clubkampioenschappen en de trainingsweekenden in de zomer (fietsen in Limburg) en de winter (schaatsen in Groningen) de hoogtepunten van ons seizoen.Meer informatie en aanmelding:Stg Viking Weesp en omstrekenFerdi Gildemacher | SecretarisEemnesserweg 149, 1223 GD, Hilversum06 44 71 29 66secretaris@stgviking.nlwww.stgviking.nl


Verenigingen Wilnis

IJsclub Nooitgedacht Kijk voor meer informatie op de website van IJsclub Nooitgedacht.

X

© 2017 Jaap Eden IJsbaan | T 0900-7242287 | info@jaapeden.nl | Twitter | Vimeo | Facebook