Afsluiting schaatsseizoen met 4e KPN Schaatsvriendendag voor gehandicapten groot succes!

Vandaag vond op de Jaap Eden IJsbaan de afsluiting van het schaatsseizoen 2012/2013 plaats met de 4e KPN Schaatsvriendendag voor gehandicapten. Deze dag werd georganiseerd door Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met KNSB en hoofdsponsor KPN. Bijna 1.400 deelnemers, mensen met en zonder handicap, trotseerden de ijzige kou en beleefden een geweldige dag. Er werd met heel veel plezier gesport!

Schaatshelden als Barbara de Loor, Annamarie Thomas, Carl Verheijen en schaatsers van Special Olympics stonden samen schouder aan schouder en reden hand in hand de laatste ronde van het schaatsseizoen. ‘Deze schaatsvriendendag was weer een ultiem bewijs van de kracht van sport om zorg te dragen voor integratie van mensen met een handicap in de samenleving. Hier doen we het natuurlijk allemaal voor. Op het succes van vandaag kunnen we weer verder bouwen voor de toekomst van de gehandicaptensport.’, aldus Nike Boor, directeur van het Fonds Gehandicaptensport.

Lichamelijk, verstandelijk, auditief of visueel gehandicapten maakten samen met hun vrienden kennis met verschillende takken van de schaatssport. Zij namen deel aan clinics schaatsen, sledgehockey, inline skaten, curling en priksleeën en volgden met veel plezier de demonstraties kunstschaatsen, Red Bull Crashed Ice en synchroon schaatsen.

Jaap Eden IJsbaan heeft de locatie beschikbaar gesteld en heeft met veel voldoening kunnen zien hoe vele gehandicapten hebben ervaren dat ze meer konden dan ze dachten. We willen alle bezoekers, partners en vrijwilligers bedanken voor een spetterende dag. Het was geweldig om te zien dat vele gehandicapten met meer zelfvertrouwen naar huis gingen in de wetenschap dat iedereen kan sporten. Ook zij.


“Ondanks de bitterkoude dag was het gezellig warm op de Jaap Eden IJsbaan!”

From KPN Schaatsvriendendag 24 maart 2013, posted by Jaap Eden IJsbanen on 3/24/2013 (107 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Scroll naar top