Wil jij nog meer uit je bocht halen? Volg dan de Bochtenclinic onder leiding van een gespecialiseerde instructeur.

Heb je angst of schaats je wedstrijden en wil je gewoon graag een nog mooiere bocht lopen? Een bochtenclinic onder leiding van een gespecialiseerde instructeur helpt je verder. Tijdens deze tweedaagse cursus welke wordt gegeven in de tweede week van de kerstvakantie concentreren we ons volledig op het lopen van een goede bocht.

[list type=”bullseye”]

  • 100% focus op bocht
  • De lessen zijn er voor beginnende en gevorderde schaatsers
  • Droogtraining en les op het ijs
  • Gespecialiseerde instructeurs

[/list]

Meer informatie

Algemene informatieIn een lesgroep op jouw niveau werk je twee avonden lang aan de bocht. De gespecialiseerde instructeur geeft zowel naast als op het ijs les om er voor te zorgen dat je bocht (nog) efficiënter en veiliger loopt.

De clinic bestaat uit:– warming-up op sportschoenen- training met cornerbelts- behandeling van de houding van het lichaam en de schaats in passieve houding- toepassing van de houding actief op het ijs

De veelgeprezen bochtentechniek uit het shorttrack zal de basis vormen van de cursus die reeds op het hoogste niveau heeft aangetoond een waardevolle aanvulling te zijn op het langebaanschaatsen.

Data en tijdenDe bochtenclinic bestaat uit twee lessen die worden gegeven op 2 en 3 januari.

Donderdag 2 januari19:45 tot 20:15 ​Theorie20:20 tot 20:50 Droogtraining21:00 tot 22:00 Training op het ijs

Vrijdag 3 januari20:20 tot 20:50 Droogtraining21:00 tot 22:00 Training op het ijs

LeeftijdenDe Bochtenclinic is beschikbaar voor volwassenen (vanaf 16 jaar).

NiveausGevorderde/vergevorderde schaatsers: Volgen de cursus om kennis op het gebied van bochten en schaatsen te verbreden en verdiepen tijdens de cursus de technische bochten kennis.

Beginnende schaatsers of schaatsers met angst voor de bocht: Volgen de cursus om de eerste stappen te maken 

Prijs€45,00

Bochtenclinic voor beginnende schaatsers of schaatsers met angst

Kijk jij elke ronde op tegen de bocht? Laat ons je dan een beetje helpen om de bocht wat minder eng te maken. Met een paar kleine stappen zul je merken dat je al met meer plezier door de bocht schaatst en lukt het straks misschien zelfs om een paar stappen pootje over door de bocht te komen.

Tijdens 2 uitgebreide sessies, gaan we in op de details van de bocht, werken we aan het vertrouwen in de bocht en is de houding in de bocht een groot aandachtspunt.

De trainingen vinden zowel op als naast het ijs plaats en worden ingedeeld in duidelijke fases waarin we werken aan vertrouwen en techniek.

Bochtenclinic brengt je meer dan alleen de doorkomen van de bocht. Het zorgt ervoor dat je er na elk rechte eind weer naar uitkijkt om deze te kunnen doen!

Bochtenclinic voor gevorderde schaatsers

Wil jij schaven aan je bochtentechniek om er voor te zorgen dat je nog efficienter en met meer snelheid uit de bocht komt? Volg dan de clinic voor gevorderde schaatsers en werk samen met de instructeurs aan het verbeteren van jouw techniek. Deze clinic is perfect als je al op snelheid bochten rijdt.

We gaan naast het ijs met cornerbelts aan de slag om daarna op het ijs de puntjes op de i te kunnen zetten.

Scroll naar top