Omwonenden van de ijsbaan

Iedereen in Amsterdam kent de Jaap Eden IJsbaan. Deze bekende buitenbaan in Oost stamt uit 1961 en daar kwam in 1973 de Jaap Eden ijshal bij. Vele Amsterdammers en bewoners uit de regio hebben op deze unieke plek leren schaatsen en er plezier beleefd. Het ijscomplex is na al die jaren verouderd en voldoet niet meer aan de wensen van gebruikers. Daarom hebben de Jaap Eden IJsbaan en de gemeente Amsterdam de handen ineengeslagen. We willen de buitenbaan renoveren en de ijshal vervangen. Hiervoor houden we graag rekening met de wensen van de gebruikers, omwonenden en andere sportverenigingen in de omgeving.

De Jaap Eden IJsbaan hoort bij Amsterdam. Er komen heel veel bezoekers en er zijn zelfs wachtlijsten bij de verenigingen die gebruik maken van de ijshal. Er is dus meer vraag naar ijs dan er is. De ijsbaan blijft op de vertrouwde plek in Oost. De 400-meter buitenbaan blijft ook in de toekomst onoverdekt. We onderzoeken of we de installatie kunnen renoveren. Ook willen we de huidige wedstrijdhal vervangen door een nieuwe wedstrijdhal en een trainingshal, die samen ongeveer net zo groot worden als de huidige hal. We grijpen dit moment meteen aan om ook te verduurzamen en te moderniseren. We willen een ijscomplex dat voldoet aan de wensen, en we willen de unieke sfeer behouden waar de ijsbaan om bekend staat. Het moet betaalbaar blijven om lekker te schaatsen in een groene omgeving.

In een eerder stadium hebben we middels gebruikersonderzoeken en gesprekken met verenigingen de wensen geïnventariseerd. Bij de verdere voorbereidingen kijken en luisteren we natuurlijk ook graag naar u. We verwerken uw inbreng waar mogelijk in een plan voor het ijscomplex dat voldoet aan de moderne eisen. Het plan leggen we eind dit jaar voor aan de gemeenteraad die uiteindelijk een beslissing neemt of we verder gaan met het maken van het ontwerp. Ook in de ontwerpfase is uw inbreng weer welkom. De verwachting is dat de bouwwerkzaamheden beginnen in het voorjaar van 2023 en dat het nieuwe ijscomplex wordt opgeleverd in september 2024. Het uitgangspunt is dat u kunt blijven schaatsen tijdens de bouwwerkzaamheden. Ook proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Zo werken we samen met u aan een modern en duurzaam ijscomplex waar nog veel generaties in dezelfde unieke sfeer kunnen (leren) schaatsen.

neonlettors.jpegneonlettors.jpeg
IMG_20201023_100906.jpgIMG_20201023_100906.jpg
DSC05599.jpegDSC05599.jpeg
JE - first shotJE - first shot
Scroll naar top