De ijsbaan in Corona-tijd

Houd Jaap Eden gezondEen ijsbaan in Corona-tijd

De achtergrondAfgelopen schaatsseizoen eindigde abrupt op donderdag 12 maart 2020. Hiermee kwam er vroegtijdig een einde aan het WK Studenten dat in volle gang was en de Amstel Tijgers konden hun welverdiende kampioenswedstrijd niet spelen. Maar ook alle trainingen, wedstrijden, lessen en groepsuitjes werden stop gezet. Vaste schaatsgroepen hebben het seizoen niet gezamenlijk kunnen afsluiten, wedstrijden waarvoor hard is getraind werden niet verreden. De regering kondigde strenge maatregelen aan en de ijsbaan werd per direct gesloten. Het geplande naseizoen in de hal, het hele zomerprogramma en alle boekingen werden geannuleerd.

Wat volgde was een onzekere tijd voor de hele maatschappij. We zijn nu zes maanden verder en de situatie is nog steeds ernstig. Wel zijn maatregelen dermate versoepeld dat er weer gesport kan worden. Deze houden in dat er naast het ijs 1,5 meter afstand moet worden gehouden, maar dat er op het ijs gewoon gesport kan worden.

We gaan schaatsen!Dat is dus goed nieuws: de Jaap Eden IJsbaan gaat gewoon open en er kan weer geschaatst worden. Uiteraard zijn we zeer blij met dit nieuws. Mede omdat we geloven dat sporten altijd gezond is en moet worden gestimuleerd. We willen komende winter een plek zijn waar liefhebbers veilig kunnen sporten en lekker hun hoofd kunnen leeg maken. Even weg van de Corona-ellende en heerlijk bewegen.

GarantieOm het schaatsen te stimuleren geldt komende winter onze belofte: bij sluiting van de ijsbaan door Corona krijg je je geld terug voor gemiste schaatsdagen. Hiermee willen we je vertrouwen geven: koop gewoon weer je verenigingsabonnement of je les! Blijf bewegen!

MaatregelenOm veilig te kunnen sporten en te kunnen voldoen aan de geldende regelgeving zal de situatie rond het ijs komende winter anders zijn dan je gewend bent. Hierbij zijn maatregelen van kracht die we liever niet nemen, maar die wel genomen moeten worden. De Jaap Eden IJsbaan hanteert hierbij het volgende uitgangsprincipe: Om zo veel mogelijk te kunnen schaatsen, gaan we de risico’s naast het ijs minimaliseren. Houd Jaap Eden gezond.

IJshalDe ijshal opent voor de halverenigingen op zaterdag 5 september. Voor het bezoek aan de ijshal geldt een apart protocol. Het protocol voor de ijshal is hier te lezen.

400-meterbaanDe 400-meterbaan opent op zaterdag 3 oktober haar deuren; een week eerder dan gepland. Dan is er een apart rooster van kracht waarbij schaatsers van verenigingen en cursisten hun gemiste schaatsbezoek van afgelopen winter kunnen inhalen. De 400-meterbaan gaat vervolgens op zaterdag 10 oktober verder op basis van het reguliere rooster. Cursisten die vorig seizoen hebben deelgenomen aan de seizoens- en/of halfseizoenscursus ontvangen binnenkort mail over het inhalen van de gemiste lessen.

Voor het bezoek aan de 400-meterbaan gaat ook een apart protocol gelden. Dit protocol wordt naar verwachting eind september openbaar gemaakt op deze pagina.

Voor de bezoekerHoe dan ook gelden er bij je bezoek aan de ijsbaan andere regels en een andere routing dan je gewend bent. De regels zijn opgesteld om te kunnen zorgen dat er veilig geschaatst kan blijven worden. We vragen je hierbij het volgende te doen:

  • Neem voor je bezoek het basisprotocol door op de website van Jaap Eden
  • Volg op het terrein de routing en respecteer de afspraken
  • Volg de aanwijzingen van het personeel op

Op die manier kunnen we er voor zorgen dat de bezoekers en de ijsbaan gezond blijven.

We gaan er alles aan doen om je bezoek zo prettig als mogelijk te maken. Hiervoor treffen we extra voorzieningen. Het is dus belangrijk dat je bij je bezoek de regels volgt en het helpt ons zeer als je mede-bezoekers aanspreekt op hun gedrag als de regels niet worden nageleefd. Om veilig en gezond te blijven is er geen ruimte voor uitzonderingen. Houd Jaap Eden gezond.

Tot slotWe zijn heel blij dat er binnenkort weer geschaatst kan worden. Bewegen is gezond en helemaal in de huidige tijd. We gaan er alles aan doen om je bezoek zo veilig mogelijk te maken. Ook doen we je de belofte: je krijgt je geld terug voor gemiste schaatsdagen indien we door Corona dicht moeten. Kortom: er is dus geen enkel excuus om niet te komen! Graag zien we je binnenkort weer op het ijs!

Scroll naar top