Duurzaamheid Jaap Eden IJsbaan

Op de Jaap Eden IJsbaan gaan we heel bewust om met ons energieverbruik. Behalve dat we uitsluitend Groene Stroom verbruiken, proberen we zo veel mogelijk te besparen op het energieverbruik. Dat kan heel eenvoudig, door consequent het licht of de verwarming uit te doen indien de ruimte niet gebruikt wordt.

Duurzaamheid op de Jaap Eden IJsbaan from Jaap Eden IJsbaan on Vimeo.

Maar de echte winst zit natuurlijk in grotere zaken. Zo verwarmen we bijvoorbeeld het dweilwater met de warmte die door de koelinstallaties wordt gegenereerd. Verder gebruiken we deze restwarmte om de ijshal en het restaurant te verwarmen. Hierdoor hebben we het gasverbruik met maar liefst 30% kunnen reduceren.

Ook werken de ijsmeesters met slimme moderne oplossingen. Zij kunnen op elk gewenst moment met hun smartphone inloggen op het beheerssysteem. Dat is een computer van waaruit alle technische installaties worden aangestuurd. Zo kunnen zij dus ook de koelinstallatie vanaf een afstand bedienen. Op die manier wordt optimaal ingespeeld op de (weers)omstandigheden en kunnen energieverbruik en kosten worden beperkt. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de schaatser op die manier gegarandeerd is van de best mogelijke ijsvloer!

Scroll naar top