Gewestelijk Kampioenschap Marathon 13-11-13

Vrouwen

Mariska Huisman heeft woensdag op de Jaap Eden Baan net als vorig jaar het gewestelijk kampioenschap marathon (Noord-Holland/Utrecht) gewonnen. Bij de mannen zegevierde Mats Stoltenborg solo na een hectische finale.

Mariska Huisman viert haar titel | Foto: Neeke Smit

Mariska Huisman viert haar titel | Foto: Neeke Smit

Huisman vertrok samen met Lisanne Soemanta en Cindy Vergeer vrijwel direct uit het peloton bij de 45 ronden tellende wedstrijd. De Andijkse wist samen met Soemanta een ronde voorsprong te pakken, Vergeer moest in de laatste meters afhaken.

Vervolgens versloeg Huisman in Amsterdam haar vluchtgenote in de sprint, waardoor ze haar titel prolongeerde.

Kimberly Muusse won de spurt van het peloton en werd derde.

Mannen

Bij de mannen pakte Mats Stoltenborg de titel na een sterke wedstrijd. De schaatser van Team Angenent ging van meet af aan in de aanval en kwam uiteindelijk na honderd ronden solo over de streep.

De Hoofddorper pakte al vroeg een rondje voorsprong met onder meer Peter van de Pol, de winnaar van vorig jaar Jouke Hoogeveen, Timo Verkaaik, Johan Hendriks en Mark Ooijeveaar. Vervolgens ging Stoltenborg weer op avontuur, deze keer met Verkaaik en met hulp van Evert Hoolwerf en Marcel van der Ham pakte dit duo nog een ronde.

Hoogeveen probeerde nog de achtervolging in te zetten, maar hij kwam te zwemmen tussen het verbrokkelde peloton en de voorsten. Het leverde de in Amsterdam woonachtige wel de derde plek op na een hectische finale, achter Stoltenborg en Verkaaik.


Mats Stoltenborg kwam solo over de streep | Foto: Neeke Smit

Bron: schaatsen.nl

Scroll naar top