Veel gestelde vragen

Directievragen

Diverse discussies over de ijsbaan hebben er toe geleid dat schaatsliefhebbers kritisch zijn en vragen hebben over de toekomst van de Jaap Eden IJsbaan. Daarom is de directie bereikbaar voor alle vragen via directievraag@jaapeden.nl. Hieronder publiceren we meest gestelde vragen en antwoorden.

Waarom is er geen blauwe binnenbaan zodat snellere en langzamere rijders beter gescheiden worden en zo de veiligheid ten goede komt?
Het probleem bij  een buitenbaan is dat de straling van de zon een grote invloed heeft op de ijskwaliteit. Soort en kleur coating hebben verschillende reflectiewaarden. Hierdoor verschilt de ijskwaliteit op verschillende ondergrond.   Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Op dit moment testen we verschillende soorten coating om te zien of het mogelijk is om toch met twee kleuren coating te werken bij gelijkblijvende ijskwaliteit. We werken dus aan een oplossing.

Wat is het doel van uw beleid?
Uitgangspunt voor ons is dat de continuïteit van de baan en het schaatsten in Amsterdam worden geborgd. De ijsbaan is ondergebracht in een stichting. Alles wat er verdiend wordt vloeit weer terug naar de stichting en komt ten goede aan de faciliteiten voor de schaatsers en aan  de schaatsers.

Het gebeurt soms dat de ijshal in verband met een evenement gesloten is. Hoe kan ik op de hoogte blijven?
U kunt ons volgen op Twitter of op Facebook. Daar maken we altijd melding van gewijzigde openingstijden. Ook hebben we de website verbeterd naar aanleiding van suggesties van schaatsers, waardoor de informatie bijvoorbeeld via een tijdelijke pop-up prominent onder de aandacht wordt gebracht. Tot slot wijzen we u graag op de Jaap Eden-alerts. In bijzondere situaties versturen we dan een e-mail.
Inschrijven voor de alert kan hier.

Ik ben wat ouder en vind het steeds moeilijker om op de drukke publieke avonduren te schaatsen. Wanneer is het wat rustiger zodat ik het beste kan gaan?
De Publieke uren kunnen inderdaad druk zijn op de Jaap Eden IJsbaan. Daarom hebben wij de zogenaamde abonnementsuren in het leven geroepen waarop een maximum aantal schaatsers wordt toegelaten.

 

X

© 2018 Jaap Eden IJsbaan | T 020 69 49 652 | info@jaapeden.nl | Twitter | Vimeo | Facebook