Schaatsinstructie op Jaap Eden IJsbaan definitief door De Schaatsschool

Het gerechtshof Amsterdam heeft in hoger beroep uitgesproken dat de aanbesteding van de schaatslessen op de Jaap Eden IJsbaan geldig is. Dit houdt in dat de schaatslessen met ingang van komend seizoen worden verzorgd door De Schaatsschool, de winnaar van de recente aanbesteding.

In deze nieuwe situatie vloeit een aanzienlijk groter deel van de schaatsschoolinkomsten terug naar Jaap Eden. Tevens is een hogere bijdrage uit schaatsinstructie noodzakelijk om te voldoen aan de eisen van de gemeente meer eigen inkomsten te genereren en minder subsidieafhankelijk te worden. Hierdoor kunnen we de continuïteit van de ijsbaan borgen voor de schaatsers in Amsterdam en omstreken.

Tussen Jaap Eden IJsbaan en Duosport – de vorige exploitant van schaatslessen – bestond al sinds lange tijd onenigheid over de jaarlijkse bijdrage aan de exploitatie van de ijsbaan en de wijze van samenwerking. De afgelopen jaren hebben gesprekken niet geleid tot een verbeterde situatie.

Jaap Eden IJsbaan heeft vervolgens het overige aanbod in de markt onderzocht. Mede omdat de inkomsten uit schaatsinstructie bij andere ijsbanen vele malen hoger liggen. Er heeft daarom een noodzakelijke aanbesteding voor de exclusieve rechten voor schaatslessen op de Amsterdamse ijsbaan plaatsgevonden. Hierbij gaat Jaap Eden de boekingen verzorgen, maar ligt de daadwerkelijke instructie op het ijs en de visie op lesgeven bij een externe deskundige partij.

De uitspraak van de rechtbank betekent dat er nu duidelijkheid is voor schaatsliefhebbers uit Amsterdam en omstreken. Met De Schaatsschool, een initiatief van oud-Olympisch en Wereld kampioen Wilf O’Reilly en zakenpartner Gert-Jan Veenstra, kunnen we kwalitatief goede schaatsinstructie bieden. Tevens zal er worden samengewerkt met de KNSB. En hierbij hebben we de cursusprijzen zelfs iets weten te verlagen ten opzichte van afgelopen seizoen. Meer informatie over de schaatslessen van komend seizoen is te vinden op www.jaapeden.nl/schaatsschool.

Scroll naar top