Schaatsen met school

Het is weer mogelijk om je scholenbezoek aan te melden! 

Al jarenlang besluiten scholen, BSO’s en overige onderwijsinstellingen één of meerdere keren met hun leerlingen te komen schaatsen op de Jaap Eden IJsbaan. Wat is beter voor de onderlinge band dan gezamenlijk sporten, en al helemaal op de schaats in de buitenlucht!

Online aanmelden vrij schaatsen VOOR AANMELDINGEN TOT 1 OKTOBER
In de periode tot 1 oktober is het mogelijk om groepen aan te melden via het aanmeldformulier. Bij meer dan 500 leerlingen laten we geen andere bezoekers toe. De ijsbaan is dan exclusief zodat jullie onbezorgd kunnen genieten van de buitenbaan. 

Dagen en tijden

 •        Ma t/m vrij 12:00 – 13:30
 •        Ma, di, do, vr 13:50 – 15:20
 •        Uitgezonderd vrijdag 2 t/m dinsdag 6 december + de week voor kerstvakantie

Prijzen*

 •        Basisonderwijs €3,90
 •        Voortgezet €5,10
 •        MBO/HBO €7,30
 •        Begeleidende docenten €3,00

*Genoemde prijzen betreffen enkel de entreeprijzen. Wil je schaatsen huren dan kan dit via Watermansport tegen een meerprijs.

Vul in de periode tot en met 1 oktober onderstaand formulier in om jouw school aan te melden voor vrijschaatsen op de Jaap Eden IJsbaan.

 • Indien er een kostenplaats en/of speciale vermelding op de factuur moet komen zal dit voorafgaand aan de activiteit kenbaar gemaakt moeten worden. Wanneer de factuurgegevens onjuist zijn of informatie ontbreekt en de factuur wordt teruggezonden, brengen we € 25 administratiekosten in rekening. Indien er geen kostenplaats vermeld hoeft te worden vul dan ‘geen’ in.
 • DD slash MM slash JJJJ
  De ijsbaan is geopend van 8 oktober 2022 tot en met 19 maart 2023. Een bezoek inplannen kan op: Ma t/m vrij 12:00 – 13:30 en Ma, di, do, vr 13:50 – 15:20. Uitgezonderd de week voor kerstvakantie.
 • Vanaf 500 leerlingen is het mogelijk een tijdsslot exclusief te gebruiken.
  *onder voorbehoud van prijswijzigingen

Online aanmelden vrij schaatsen VOOR AANMELDINGEN VANAF 1 OKTOBER

Graag verzoeken wij leerkrachten van bezoekende scholen zich van tevoren aan te melden via deze pagina. Op deze pagina is direct te zien hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Het is mogelijk om bij de reservering direct af te rekenen of op factuur te bestellen.
De kosten zijn terug te vinden op onze tarieven pagina.

Schaatsles
Liever een bezoek aan de ijsbaan combineren met les van een ervaren instructeur? Dit is mogelijk! De kosten van een instructeur bedragen €72,10 per uur. Per instructeur kunnen er 16 leerlingen deelnemen aan een les. Is er 1 instructeur geboekt en zijn er meer dan 16 leerlingen aanwezig? Dan kunnen er 16 leerlingen aan de les deelnemen en kunnen de overige leerlingen vrij schaatsen. Klik hier om de beschikbaarheid van instructeurs in te zien en om direct te boeken.
Vergeet hierbij niet de entreetickets te boeken. Hou er rekening mee dat onze schaatslessen worden gegeven op (combi)noren. Geef dit bij de schaatsverhuur ook aan wanneer je een instructeur bij je bezoek boekt. 

Account aanmaken
Het is mogelijk om de bestelling als gast te doen, dan moet er direct worden afgerekend. Je kunt er ook voor kiezen om een account aan te maken. Bij het kiezen van een scholenaccount is het mogelijk op factuur te bestellen. Let hierbij wel op dat je een contactpersoon opgeeft. Het account kun je aanmaken in de laatste stap van de bestelling.

Wijzigingen aanbrengen na boeken
Het is mogelijk om de boeking aan te passen tot 2 werkdagen voorafgaand aan het bezoek. Dit kan schriftelijk via reserveringen@jaapeden.nl. Geef hierbij aan om welke datum en tijdsblok het gaat en welke wijziging je wilt doorvoeren.

Schaatshuur
Vergeet niet om schaatsen te huren. Dit kan via Waterman Sport, de verhuur op ons terrein. Je kunt je groep aanmelden via deze pagina. 

Studenten
Studenten (eigen gelegenheid)Tijdens je studententijd relaxed op scherp blijven staan? Schaatsen op de Jaap Eden IJsbaan is de ideale manier om door inspanning ontspannen te blijven. De entreekosten bedragen € 6,90 (exclusief schaatshuur) per student op vertoon van een geldige collegekaart. Les is mogelijk via: De Jaap Eden Schaatsschool of een van de Universitaire Sportcentra. De universitaire sportcentra USC (UvA/HvA) en SVU (VU) bieden in samenwerking met studentenschaatsvereniging SKITS, een uitgebreid schaatsprogramma voor studenten onder leiding van trainer/instructeur Kees de Vrij. Kijk voor meer informatie op de site van USC/UVA, SVU of SKITS. Grote groepen adviseren we contact op te nemen met reserveringen@jaapeden.nl.

Scroll naar top