Schoolschaatsen

Intensief cursus

——–

Voor dit seizoen is het schoolschaatsen helemaal volgeboekt. De inschrijving voor het schoolschaatsen voor seizoen ’19/’20 zal omstreeks september weer mogelijk zijn via deze pagina. 

——–

De Jaap Eden IJsbaan vindt het belangrijk om Amsterdamse jeugd te enthousiasmeren voor de schaatssport. Daarom bieden we ook komende winter weer het Schoolschaats-programma aan tegen een zeer aantrekkelijk tarief, zodat de drempel om mee te doen zo laag mogelijk is.

De Jaap Eden IJsbaan heeft afgelopen winter weer veel enthousiaste scholen mogen ontvangen. Hierbij hebben we ervaren dat deze oer-Hollandse sport aanzet tot samen bewegen en integratie van kinderen stimuleert.

Vier (4) schaatslessen, toegang tot de baan en het gebruik van leenschaatsen kost slechts €9,50 per leerling. Ook is het mogelijk om georganiseerd busvervoer af te nemen.

Inschrijven voor het Schoolschaatsen kan hier!

Wat is schoolschaatsen?
Het schoolschaatsen bestaat uit vier lessen waarin verschillende schaatsdisciplines aan bod komen o.a. langebaanschaatsen en ijshockey. Het geheel wordt afgesloten met een echte ‘Elfstedentocht’. De lessen worden gegeven door gediplomeerde, professionele trainers van de schaatsschool. De lessen duren één uur en worden gegeven in de ijshal. De lessen zullen dus altijd doorgang vinden, ook al is het slecht weer. Er wordt goed materiaal ingezet zodat alle voorwaarden aanwezig zijn om kinderen snel te leren schaatsen.

Waarom schoolschaatsen?
Schaatsen is een complete beweging waarin (jonge) mensen veel energie en concentratie kwijt kunnen. Deze oer-Hollandse sport is sterk in onze cultuur ingebed. Doordat er niet ieder jaar natuurijs is, dreigen kinderen het gevoel voor schaatsen te verliezen. Schaatsen kan tevens bijdragen aan inburgering binnen onze samenleving en een prima bijdrage leveren om de toenemende obesitas onder de jeugd een halt toe te roepen. Gezien het permanente karakter van dit initiatief zullen veel jonge Amsterdammers kennismaken met de vele takken van de schaatssport en zo de schaatscultuur in deze stad in stand houden.

Voor wie is het bedoeld?
Schoolschaatsen is bedoeld voor leerlingen uit groep 5, 6, en/of 7. Qua lichamelijke ontwikkeling is deze leeftijdsgroep al sterk genoeg om serieus te kunnen kennismaken met de schaatssport. Deze categorie is ook dusdanig jong is dat vaak nog geen definitieve sport-keuze gemaakt is en het vermogen om de beweging snel te leren nog aanwezig is. Het is de bedoeling dat ieder kind één keer in zijn of haar schoolcarrière gaat schoolschaatsen. Elke school uit het reguliere basisonderwijs en speciale onderwijs in Amsterdam kan meedoen.

Hoe is het georganiseerd?
De vier lessen vinden plaats op een vaste dag, op een vaste tijd. De eerste twee series lessen vinden plaats voor de kerstvakantie, de andere series na de kerstvakantie. Vier lessen kosten in totaal € 9,50 per leerling, dit is inclusief toegang tot de ijsbaan, instructie en het gebruik van schaatsen. Indien u gebruik wenst te maken van georganiseerd busvervoer van en naar de ijsbaan toe, dan bedragen de kosten € 19 per leerling voor vier lessen. Begeleiders kunnen kosteloos mee zolang de capaciteit van de bus dit toelaat.

Alle kinderen die deelnemen aan het schoolschaatsen krijgen een flyer met de mogelijkheid voor een gratis proefles en informatie voor eventuele vervolg schaatscursussen.

Groepsindeling
Uitgangspunt: maximaal 80 leerlingen tegelijk op het ijs. Per 20-22 kinderen wordt één instructeur ingezet. Voor speciaal/bijzonder onderwijs is dit één instructeur op 12-15 kinderen. NB. Deze aantallen zijn berekend op maximale veiligheid en waarborging van de leskwaliteit. Voldoende begeleiding vanuit uw school is ook belangrijk.

Meer informatie?
Bel tijdens kantooruren gerust met 020-6949652 of stuur een e-mail naar info@jaapeden.nl.

Aanmelden?
Inschrijven voor het Schoolschaatsen kan hier!

Voor dit seizoen is het schoolschaatsen helemaal volgeboekt. De inschrijving voor het schoolschaatsen voor seizoen ’19/’20 zal omstreeks september weer mogelijk zijn via deze pagina. 

Na inschrijving ontvangt u ongeveer drie weken voor aanvang van de cursus per mail een bevestiging van inschrijving en nadere instructies, zoals kledingvoorschriften, aanwijzingen voor de begeleiders en de procedures op en rondom het ijs.

 

X

© 2018 Jaap Eden IJsbaan | T 020 69 49 652 | info@jaapeden.nl | Twitter | Vimeo | Facebook