Titels voor ter Mors en Knegt op KPN NK Shorttrack

Jorien ter Mors en Sjinkie Knegt hebben op de Jaap Edenbaan in Amsterdam de nationale shorttracktitels veroverd.

Ter Mors werd voor de vierde keer op rij Nederlands kampioen en won net als vorig jaar alle afstanden: de 500, 1.000 en 1.500 meter en de superfinale over 3.000 meter. Yara van Kerkhof, de nummer twee op alle afstanden, greep zilver.

De strijd om de derde plaats was spannend. Rianne de Vries eindigde gelijk met Rosalie Huisman op de derde plaats, maar De Vries kreeg brons omdat ze in de afsluitende superfinale hoger eindigde (derde) dan Huisman (vierde).

Echt speciaal vond Ter Mors haar titel niet: “Als ik heel eerlijk ben niet, nee. Maar het is natuurlijk wel mooi om een vierde titel binnen te halen. Zeker met Yara als geduchte concurrent. Het is toch leuk om met z’n tweeën te strijden voor de finish. Maar ja, ik was toch weer de sterkste.”

Knegt voor Kerstholt

Sjinkie Knegt pakte zijn tweede nationale titel door zeges op de 1.000, 1.500 en 3.000 meter. Het zilver ging naar Niels Kerstholt, de kampioen van 2012 en 2013.

Freek van der Wart gaf vanwege een blessure op na zijn zege op de 500 meter en miste daardoor de 1.000 meter en de superfinale, maar won desondanks brons. Zijn schouder was bij een val uit de kom geraakt.

Een samenvatting vind je op:

http://nos.nl/video/593896-knegt-pakt-nederlandse-titel.html

Bron: Nos.nl

Scroll naar top