De aanbesteding voor schaatsinstructie op de Jaap Eden IJsbaan is succesvol afgerond en gegund aan De Schaatsschool. Met het winnen van de aanbesteding heeft De Schaatsschool de exclusieve rechten verworven om de komende vier seizoenen schaatsinstructie te geven op de Jaap Eden IJsbaan.

De Schaatsschool is een initiatief van voormalig shorttrack bondscoach Wilf O’Reilly en zakelijk partner Gert-Jan Veenstra. O’Reilly, winnaar van twee gouden medailles tijdens de Olympische Spelen van 1988 in Calgary, kijkt er naar uit om zijn ruime ervaring in te zetten om bezoekers van de Jaap Eden IJsbaan beter te leren schaatsen: “Door gezamenlijk op te trekken met alle belanghebbenden van de Jaap Eden IJsbaan en met de KNSB, gaan wij voor een schaatsschool waar cursisten, van beginners tot gevorderden, hoogwaardige lessen kunnen volgen in een plezierige en inspirerende sfeer. Kwalitatieve prestaties met persoonlijke aandacht, met oog voor talentontwikkeling”. 

De Jaap Eden IJsbaan, is tevreden met de uitkomst van de aanbesteding; “Het is ontegenzeggelijk dat we volgend jaar echt kwalitatief goede schaatsinstructie kunnen bieden aan alle schaatsliefhebbers. Met De Schaatsschool halen we een schat aan schaatservaring in huis. Daarnaast zal een aanzienlijk groter deel van de schaatsschoolinkomsten terugvloeien naar de ijsbaan, waarbij de afhankelijkheid van gemeentesubsidie kan worden teruggebracht en de continuïteit van de ijsbaan voor de schaatsers in Amsterdam en omstreken kan worden geborgd.”

De KNSB ondersteunt De Schaatsschool en laat bij monde van Paul Sanders, Algemeen Directeur, in een reactie weten; “De KNSB streeft er naar om het actief beoefenen van het schaatsen te promoten. Het creëren van partnerships met bijvoorbeeld exploitanten van accommodaties en commerciële sportaanbieders zien we daarbij als een belangrijke succesfactor.”

Meer informatie over De Schaatsschool en de schaatslessen van volgend seizoen is terug te vinden op: http://schaatsschool.jaapeden.nl/

Scroll naar top