Update: ijsmaken

Maandag 15 oktober – 16.00 uurHet was lang spannend, maar zojuist is een prachtig mooi wolkendek de stad in komen drijven waardoor de kracht van de zon sterk is afgenomen. Het is vier uur en de ijsbaan valt zelfs al droog.Wat we gaan doen:

  • * ​​​​Er kan vanavond gewoon geschaatst worden.
  • * Wel zijn er enkele zwakke plekken op de 400-meterbaan. Die worden afgezet met pylonnen. Wees hier dus wel voorzichtig.
  • * De krabbelbaan is vanaf 18.00 uur afgesloten
  • * De 400-meterbaan sluit vanavond om 22.00 uur. Er dus vanaf dan geen publieksijs.
  • * Vanaf 22.00 uur tot en met 08.00 uur werkt de technische dienst door om de ijsvloer buiten weer op te dikken, zodat er morgen vanaf 09.20 uur gewoon volgens het reguliere rooster geschaatst kan worden.

Zondag 14 oktober – Update: De ijsbaan is vandaag (zondag 14 oktober) gewoon volgens het reguliere rooster weer geopend.

We wensen je een fijne schaatsdag!

Zaterdagavond 13 oktober – Update: Er is vandaag veel ijs verloren en op sommige plekken is maar een paar millimeter overgebleven. Vanaf vanavond (zaterdag) is er weer begonnen met de opbouw van de ijsvloer. Dat zal de hele nacht door gaan tot zondagochtend. De ijsbaan is dan zondag weer geopend volgens het reguliere rooster.

Wel houden we morgen uiteraard de situatie nauwlettend in de gaten en kan het voorkomen dat we slechte plekken lokaal afzetten.

Advies; controleer voor je vertrek altijd even onze website of Facebook voor de laatste stand van zaken ten aanzien van het ijs.

Zaterdag 13 oktober – Update: Vanwege de warme weersomstandigheden zijn de 400-meterbaan en de krabbelbaan nu (zaterdag 13 oktober – 15.00 uur) gesloten

Het KNSB Jeugduur (16.55 tot 17.55 uur), het hardrijders uur (18.15 – 19.20 uur) en de KNSB-wedstrijden (vanaf 19.40 uur) gaan dus vanavond (zaterdag 13 oktober) helaas niet door.

De ijshal is volgens het reguliere rooster geopend.

De ijsmeesters gaan de avond en de nacht gebruiken om de ijsvloer weer te prepareren.

Vrijdag 12 oktober – Update: de metingen zijn verricht en ten opzichte van gisteren is er in beperkte mate ijs verloren. Voor de verenigingsleden die vanavond al “proef” komen rijden: dit gaat gewoon door.Ook voor de verenigingen waarbij morgen, zaterdagochtend, het seizoen begint verwachten we geen problemen.De 400-meterbaan staat gepland om op zaterdag 13 oktober om 12.00 uur open te gaan voor publiek. Op dit moment verwachten we dat er gewoon geschaatst kan worden, maar wel met de opmerking dat het ijs niet optimaal (hobbelig) is. Ook kan er geen ijsverzorging plaatsvinden gedurende de dag. Inzet van de dweilmachines zal de ijslaag dan alleen nodeloos beschadigen.Echter….we merken nu wel dat behalve de temperatuur ook de wind toeneemt. Dat is niet gunstig en de exacte gevolgen moeten we afwachten. Onze bevindingen delen we uiteraard met je. Bij twijfel: bezoek dus vooral even onze Facebook of onze website.

Donderdag 11 oktober – Update vanaf het ijs: De mannen van de technische dienst werken de nachten door om het ijs laagje voor laagje op te dikken. De ijsvloer heeft de afgelopen warme dagen goed doorstaan en er ligt nu een goede dikke ijslaag.

Wel wordt het de komende dagen heel spannend. Behalve bijzonder hoge temperaturen lijkt het er op dat ook de wind gaat aantrekken en dat is een dodelijke combinatie omdat het dan het effect heeft van een warme föhn die over het ijs blaast. Op dit moment is er sprake van een stevig wolkendek boven de ijsbaan en daar is de ijsmeester heel blij mee omdat het de straling van de zon beperkt.

Kortom: er is hard gewerkt en de ijsvloer ligt er. Nu houdt de ijsmeester de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten en moeten we duimen dat de weersomstandigheden ons gunstig gezind zijn. Morgenochtend (vrijdag) weten we meer. We houden je hier op de hoogte!

Scroll naar top