Update: werkzaamheden renovatie

De eerste schaatsdag, zaterdag 14 oktober, komt al snel dichterbij. Een goed moment om je bij te praten over een aantal zaken op de ijsbaan!

IJs
De zomer is gebruikt om de installatie te renoveren, zodat er komende winter weer geschaatst kan worden op de vertrouwde eigen ijsvloer. Hierbij gaan we over op een duurzamer proces waardoor de aanwezige hoeveelheid ammoniak op het terrein, in het verleden nodig voor de koeling van de ijsbaan, flink kan worden teruggebracht. Verder wordt de softwarematige besturing verder geautomatiseerd. Met het nieuwe koelmiddel dat door de leidingen gaat is er op termijn sprake van een betrouwbaarder proces. De ijsmeesters gaan er alles aan doen om de nieuwe koelwijze zo spoedig mogelijk te optimaliseren.

De werkzaamheden liggen ondertussen op schema. Inmiddels zijn alle leidingen onder de grond vervangen, zijn er 6.000 lassen aangebracht en is de (pers)test deze week positief verlopen. Alle leidingen zijn van roestvrij staal en zijn voorzien van isolatie anno 2017. Met dit nieuwe leidingennetwerk kan de ijsbaan zeker 15 jaar weer vooruit. Komende week worden alle gaten op het terrein weer dichtgemaakt en gaan we verder met werkzaamheden in de machinekamer, waar onder andere de pompen worden vervangen. Ondertussen zijn we met de gemeente in gesprek voor vervanging van de compressoren en de condensors in de zomer van 2018.

Horeca
Deze zomer zijn ook forse reorganisaties gedaan in de horeca. Hierbij is de logistiek achter de schermen verbeterd en zijn er significante aanpassingen in het assortiment gedaan. Het doel hierbij is om de bezoeker een snellere en kwalitatief betere service te bieden.

Wij kijken er naar uit om je vanaf zaterdag 14 oktober weer op het ijs en in JAAP te zien. Wil je voor die tijd iets aan ons kwijt? Laat het ons gerust weten via reacties@jaapeden.nl

Scroll naar top