Vertrek Ellis van der Weerden

Ellis van der Weerden vertrekt per 1 januari aanstaande als directeur van de Jaap Eden IJsbaan. Van der Weerden was ruim zeven jaar in dienst. Carin ter Weeme – de huidige adjunct directeur – zal haar vanaf die datum haar rol overnemen tot een nieuwe directeur is aangetrokken.

Van der Weerden over haar besluit: “Er staat nu een marktgerichte organisatie, waarbij klanten bij één loket terecht kunnen voor al hun wensen. Met de opening van de nieuwe horeca in eigen beheer is bovendien de laatste stap gezet in de transformatie naar een toekomstbestendig verdienmodel voor de ijsbaan. Vorig jaar gebeurde dat al met de schaatsschool. Ik beschouw mijn opdracht daarom als volbracht. Ik ben dankbaar dat ik met een fantastisch bestuur en collega’s heb mogen werken en ga me nu oriënteren op een nieuwe persoonlijke uitdaging. Het is plezierig om daarvoor je hoofd leeg en je handen vrij te hebben.”

Jaap Eden-voorzitter Egbert de Vries betreurt het besluit van zijn directeur. “Ellis heeft hier samen met haar team een fantastische klus geklaard. Toen zij hier zeven jaar geleden startte was het perspectief voor de ijsbaan niet rooskleurig. Ellis heeft hier echt een cultuurverandering en een geweldige professionalisering gerealiseerd. Er staat nu een sportbedrijf, dat gericht is op de klant. We hebben bovendien de mogelijkheid om zelf extra middelen te genereren, omdat we de schaatslessen en horeca in eigen hand hebben. We zijn daardoor in staat om te anticiperen op afnemende subsidiegelden. Het bestuur gaat nu op zoek naar een nieuwe directeur. We zijn blij dat Carin ter Weeme tijdelijk haar positie kan overnemen.”

Scroll naar top