fbpx

Inschrijving 10 weekse cursus gesloten

Wil jij (nog) beter leren schaatsen en elke week buiten sporten wacht dan niet langer en schrijf jezelf in voor les op je favoriete uur. De enthousiaste instructeurs van De Jaap Eden Schaatsschool helpen je elke week een beetje beter schaatsen!

Lessen voor volwassenen:
Voor wie deze winter nog les wil volgen bieden we schaatslessen in de voorjaarsvakantie aan. Tijdens deze reeks leer je 5 dagen lang, 2 uur per dag (beter) schaatsen! Klik hier voor meer info over de voorjaarscursus voor volwassenen en jeugd.

Wil jij (nog) beter leren schaatsen en elke week buiten sporten wacht dan niet langer en schrijf jezelf in voor les op je favoriete dag en tijd. De enthousiaste instructeurs van De Jaap Eden Schaatsschool helpen je beter schaatsen tijdens de 10 wekelijkse lessen van 60 minuten!

De Jaap Eden IJsbaan is dé plek om te zijn als je liefhebber bent van buitensporten in de winter. Bij ons kan je van oktober tot en met maart veilig en actief sporten zijn in de frisse buitenlucht.

Wat leer je tijdens de 10 weekse cursus?
Wat je leert hangt af van je startniveau en leeftijd. Bij de jeugd gaan we spelenderwijs aan de slag in een groep met leeftijdsgenootjes, zodoende leer je met veel plezier beter schaatsen.

De volwassenen worden ingedeeld in een groep  op schaatsniveau. Na deze indeling richten we ons iedere les op een ander aspect van schaatsen. Houding, conditie, de bocht en materiaal zijn enkele onderdelen die aandacht krijgen tijdens de 10 weken schaatsles.

Tarieven
10 weken les volgen van januari tot en met maart kost €167,30 voor volwassenen en €144,60 voor jeugd.

Lesdata
De eerste lessen van de halfseizoenscursus wordt gegeven in de week van maandag 8 januari 2024 tot en met 14 januari 2024.

Tijdens de kerstvakantie worden er geen lessen gegeven van maandag 25 december tot en met zondag 7 januari. Tijdens de voorjaarsvakantie worden er geen lessen gegeven van zaterdag 17 februari tot en met vrijdag 23 februari.

De laatste lessen van seizoen 2023 – 2024 worden gegeven van maandag 18 maart tot en met zondag 24 maart.

Het dragen van een helm
Het dragen van een helm is vanaf deze winter verplicht tijdens de jeugdlessen. Volwassenen adviseren we een helm te dragen op het ijs. Het dragen van een helm dringt het aantal ongelukken met vervelende afloop aanzienlijk terug. IJs is hard en vallen zit in een klein hoekje, hoeveel schaats-ervaring je ook hebt. Wees wijs, gebruik een helm op het ijs.

Schrijf je in voor de cursus voor volwassenen dan krijg je een 50% korting op sporten bij de Jaap Eden Sportschool en 10% korting op een ijs-rittenkaart.

De Jaap Eden Sportschool
Vanaf dit seizoen is het op Jaap Eden ook mogelijk om naast het ijs te sporten. Tijdens de drie verschillende trainingen richten we ons op de onderdelen die je hard nodig hebt op het ijs, maar in sommige gevallen veel makkelijker te trainen zijn naast het ijs. Kracht, techniek en balans!

Na je inschrijving voor de 10 weekse cursus ontvang je een kortingscode waarmee je 50% korting krijgt op een 5-rittenkaart voor de Jaap Eden Sportschool.

De IJs-rittenkaart
Met de speciale rittenkaart voor cursisten van de Jaap Eden Schaatsschool krijg je 10 tegoeden waarmee je vrij kan komen trainen op het ijs. Daarnaast bevat deze rittenkaart een warming-up schema. Volg dit schema met wisselende oefeningen en stap altijd goed warm het ijs op!

Na inschrijving voor de cursus ontvang je een kortingscode welke 10% korting geeft op aanschaf van deze rittenkaart.

4 tot en met 6 jaar

De eerste stappen op het ijs!

Het is helaas niet meer mogelijk om in te schrijven voor de cursus.
Houd de website in de gaten voor het lesaanbod volgend seizoen.

7 tot en met 12 jaar

Leerzaam schaatsplezier

Het is helaas niet meer mogelijk om in te schrijven voor de cursus.
Houd de website in de gaten voor het lesaanbod volgend seizoen.

13 tot en met 15 jaar

Echt beter leren schaatsen

Het is helaas niet meer mogelijk om in te schrijven voor de cursus.
Houd de website in de gaten voor het lesaanbod volgend seizoen.
Inschrijving voor volwassenen GESLOTEN

Beginners

Zeker raken op het ijs

De inschrijving voor volwassenen is gesloten.

Klik op onderstaande button dan houden we je op de hoogte als er nieuwe wekelijkse lessen worden aangeboden

Gemiddeld niveau

Werken aan houding en techniek

De inschrijving voor volwassenen is gesloten.

Klik op onderstaande button dan houden we je op de hoogte als er nieuwe wekelijkse lessen worden aangeboden

Gevorderden

De puntjes op de i en veel schaatsen

De inschrijving voor volwassenen is gesloten.

Klik op onderstaande button dan houden we je op de hoogte als er nieuwe wekelijkse lessen worden aangeboden

Beginners:
1. Absolute beginner: Op schaatsen kunnen staan maar een hulpmiddel nodig als boarding of rekje

2. Zelfstandig kunnen staan op schaatsen en kan evenwicht bewaren, heeft echter nog erg veel moeite met vaart maken middels opeenvolgende afzetten.

Klik hier voor een overzicht van de lessen voor beginnende schaatsers

Gemiddeld niveau
3. Kan in de schaatshouding minstens 20 meter onafgebroken links en rechts afzetten en kan de bocht doorkomen middels een stepbeweging met het rechterbeen.

4. Kan in de schaatshouding in de bocht een aantal losse keren “pootje over” maken.

Klik hier voor een overzicht van lessen voor schaatsers van gemiddeld niveau

Gevorderden
5. Een hele ronde in de schaatshouding blijven schaatsen en in de bocht minstens vier keer achter elkaar “pootje over”.

6. Gedurende langere periode (ten minste 5 rondes) kunnen schaatsen, waarbij de bocht volledig “pootje over” wordt geschaatst.

7. Op een hogere snelheid gedurende een langere periode kunnen schaatsen, afgestemd niet alleen op eigen ritme maar ook aan te passen aan anderen.

Klik hier voor een overzicht van de lessen voor gevorderde schaatsers

Beleef 10 weken buitengewoon veel schaatsplezier op Jaap Eden

Meld je aan voor de wachtlijst

Deze les zit op dit moment vol. Meld je aan voor de wachtlijst, dan brengen we je op de hoogte als er nieuwe plekken beschikbaar zijn gekomen.

Scroll naar boven