fbpx

Vanaf deze winter:

Bereik deze winter meer vooruitgang bij
De Jaap Eden Sportschool

Wil je echt stappen maken dan is eens per week schaatsen niet voldoende. Volg trainingen naast het ijs op de momenten in de week die jou het beste uitkomen. De trainingen zijn maar gericht op een ding; je makkelijker laten schaatsen door extra aandacht voor techniek, kracht en flexibiliteit.

Waarom we deze winter naast het ijs trainen

Omdat veel dingen op het droge gewoon makkelijker te trainen zijn! Schaaf naast het ijs aan je techniek, kracht en flexibiliteit. Pas het toe op het ijs en ervaar dat het schaatsen hierdoor niet alleen makkelijker en harder gaat, maar vooral ook leuker wordt! 

Hoe werkt de flexibele rittenkaart?

  • Schaf hier onder een speciale Sportschool-rittenkaart aan (let op: deze rittenkaart kan niet gebruikt worden voor bezoeken op het ijs en andersom)
  • Boek in het rooster op deze pagina elke week de trainingen in¬† op de momenten die voor jou uitkomen
  • Via email krijg je een bevestiging van je boeking, hierin vind je ook je toegangsbewijs
  • Bereid je voor op je training en meldt je bij binnenkomst bij de trainer of host

Veel train plezier!

Prijzen

  • 5 rittenkaart ‚ā¨65,-
  • 10 rittenkaart ‚ā¨115
  • 20 rittenkaart ‚ā¨200

Geldigheid  

  • De Jaap Eden Sportschool 5-rittenkaart heeft een geldigheid van 2 maanden.¬†¬†
  • De Jaap Eden Sportschool 10-rittenkaart en de Jaap Eden Sportschool 20-rittenkaart hebben beiden een geldigheid van 6 maanden. ¬†

Verplaatsen/annuleren

Verplaatsen en annuleren van een gepland bezoek is mogelijk tot 8 uur voor aanvang van de geplande training. Binnen 8 uur voor aanvang van de training is het niet meer mogelijk een training te annuleren of verplaatsen. Dan wordt het tegoed definitief van je pas geschreven, ook als je niet aanwezig bent bij de training.

Locatie 

De Jaap Eden Sportschool is gelegen in de ijshal. Toegang via de hekken rechts van de kassa, alleen met een geldig toegangsbewijs. In de entree van de ijshal loop je vervolgens de trap op naar boven en bevindt de Sportschool zich direct aan je rechterhand.  

Er is een kleine ruimte om je om te kleden, we verzoeken iedereen vriendelijk al zo veel mogelijk in de juiste sportkleding aan te komen en bij de trainingen in de zaal schone sportschoenen te dragen. Wc’s zijn boven aan de trap links, buiten de sportruimte, gelegen.  

Trainen op vaste tijden

Je kan er ook voor kiezen om te komen trainen op een vaste dag en tijd. 10 weken lang vanaf begin januari!

Op dinsdag om 18:20 uur en donderdag om 19:40 uur geven we vaste SchaatsTechniek trainingen.

Op dinsdag om 19:40 uur en donderdag om 18:20 uur geven we vaste SchaatsKracht trainingen.

Prijs van de 10 weken training

  • 10 weken trainen op een vaste tijd kost ‚ā¨99,95

Geldigheid  

De 10 trainingen worden gegeven in de weken van 8 januari 2024 tot en met 24 maart 2024, met uitzondering van de voorjaarsvakantie.

Als je niet alle trainingen kan komen…

Dan is het mogelijk om een training in te halen door een andere training in te plannen op een van de tijden die te zien zijn in het algemene rooster op deze pagina of via de webshop.

Locatie 

De Jaap Eden Sportschool is gelegen in de ijshal. Toegang via de hekken rechts van de kassa, alleen met een geldig toegangsbewijs. In de entree van de ijshal loop je vervolgens de trap op naar boven en bevindt de Sportschool zich direct aan je rechterhand.  

Er is een kleine ruimte om je om te kleden, we verzoeken iedereen vriendelijk al zo veel mogelijk in de juiste sportkleding aan te komen en bij de trainingen in de zaal schone sportschoenen te dragen. Wc’s zijn boven aan de trap links, buiten de sportruimte, gelegen.  

Plan je trainingen wanneer het jou uitkomt

Met de rittenkaart plan je in op de momenten dat het jou uitkomt. Heb je een doel dan geven we advies over het aantal te volgen trainingen en welke trainingen dit dan moeten zijn. 

De trainingen bij de Jaap Eden Sportschool

Met een Sportschool rittenkaart is het mogelijk om mee te doen aan drie verschillende trainingen, SchaatsTechniek, SchaatsKracht en SchaatsYoga. Je plant je trainingen zelf in en hebt 5, 10 of 20 keer de keuze om een van de drie type trainingen te volgen.

SchaatsTechniek

Een training naast het ijs, gericht op schaatstechniek. We richten ons op het verbeteren en aanleren van de schaatstechniek.

Een training naast het ijs, gericht op schaatstechniek. Naast het ijs kunnen we ons nóg veel beter richten op het verbeteren en aanleren van de schaatstechniek.

We cre√ęren een veilige en uitdagende setting waarin schaatsers van elk niveau de schaatstechniek verder kunnen trainen naast het ijs. Tijdens de SchaatsTechniek trainingen werk je onder andere aan afzetkracht, balans en co√∂rdinatie, houding en het vergroten van je schaatsconditie. Dit doen we door te trainen met sprongoefeningen, de schaatsplank, cornerbelts en elastieken.¬†¬†

De SchaatsTechniek trainingen verlopen volgens een cyclus van vier weken. We focussen ons twee weken op AFZETFASE, waarna we twee weken focussen op de GLIJFASE, in beide weken komt zowel de techniek van de bocht als de techniek van het rechte eind aanbod. We raden aan om de hele vierweekse cyclus bij te wonen. Maar mocht dit niet haalbaar voor je zijn, komt elk thema steeds weer terug. Wel in een andere invulling, dus altijd afwisselend genoeg.  

De trainingen vinden voornamelijk binnen plaats, afhankelijk van het weer en de invulling van de training en zijn geschikt voor alle schaatsers met een basis niveau en hoger. 

 

Locatie

Jaap Eden Sportschool, ingang via de ijshal de trap op.  

 

Nodig

Zorg dat je fijne sportkleding draagt om binnen te trainen en eventueel een jack mochten delen van de training toch buiten plaatsvinden. Voor alle onderdelen binnen zijn schone binnen schoenen nodig. Neem een flesje water mee en een eigen handdoek.  

SchaatsKracht

Sta sterker in je schaatsen met SchaatsKracht trainingen, een absolute must voor schaatsers die meer uit hun lessen willen halen. 

Specifieke krachttrainingen naast het ijs toevoegen aan je trainingsroutine zorgt voor betere prestaties op het ijs en verhoogt je schaatsplezier.  

Na een korte warming-up zullen er verschillende oefeningen aanbod komen die zich richten op het versterken van de nodige spiergroepen bij het schaatsen. Onder andere afzetkracht en corestability zijn onderdelen die in elke training aanbod komen. Zo werken we aan het vergroten van de benodigde spierkracht bij schaatsen en bewegingseffici√ęntie waar je vervolgens de vruchten van plukt op het ijs. We maken tijdens de trainingen gebruik van kleine gewichten, weerstandsbanden en doen op een creatieve manier oefeningen met lichaamsgewicht.¬†¬†

De trainingen vinden binnen plaats en zijn geschikt voor schaatsers van elk niveau en zullen op persoonlijk niveau worden afgestemd.  

Sterker worden in een fijne en gezellige groepssetting, gericht op blessurepreventie en schaatsfit worden.  

 

Locatie

Jaap Eden Sportschool, ingang via de ijshal de trap op.  

 

Nodig

Zorg dat je fijne sportkleding draagt om binnen te trainen. De trainingen kunnen gevolgd worden op schone binnen schoenen, sokken of blote voeten, Neem een flesje water mee en een eigen handdoek.  

SchaatsYoga

Heb je moeite met de schaatshouding? Wil je ook naast het ijs op een fijne manier werken aan je balans en coördinatie? Dan is SchaatsYoga iets voor jou.  

Heb je moeite met de schaatshouding? Wil je ook naast het ijs op een fijne manier werken aan je balans en coördinatie? Dan is SchaatsYoga iets voor jou.  

Als schaatser kan je enorm veel baat hebben bij yoga. Yoga helpt namelijk niet alleen bij het cre√ęren van meer bewegingsvrijheid en balans, maar helpt ook je herstelvermogen te vergroten en je lichaam te versterken om blessures te voorkomen. Focus 1 keer in de week tijdens onze yogales op het vergroten van je flexibiliteit, kracht, balans en co√∂rdinatie. In de lessen komt een combinatie in yogavormen aanbod. Van actief naar rustig en gecombineerd met ademwerk. Een ideale toevoeging aan je trainingsroutine in de week. De lessen worden speciaal ontworpen voor schaatsers en zijn op elk niveau in te stappen.¬†

 

Locatie

Jaap Eden Sportschool, ingang via de ijshal de trap op.  

 

Nodig

Zorg dat je fijne sportkleding draagt waarin je fijn kunt bewegen. Neem een flesje water mee, een eigen handdoek en eventueel een extra handdoek om te gebruiken als kussentje of rol als je dat prettig vindt.  Er zijn matjes aanwezig, maar neem je liever een eigen yogamatje mee is dat natuurlijk geen probleem.

Sport met ons mee!

Klik op een van onderstaande buttons om een rittenkaart te kopen of in te schrijven voor een vast moment en geniet van het voordeel van naast het ijs trainen!

Scroll naar boven