fbpx

Take the best skating lessons at Jaap Eden

Volg les om (nog) beter te leren schaatsen en vier je vakantie op het ijs!
Jaap Eden is de plek om te leren schaatsen

At Jaap Eden you will take lessons as a beginner or advanced skater that you will enjoy for the rest of your life

Lessons during school vacations

A school vacation is a perfect time to learn to skate (better). Many adults and children from the Amsterdam area step onto the ice during the fall, Christmas or spring break for a multi-day course. Never been on the ice before or no skates of your own? No problem! We have skates for youth and our instructors will help you make your first strokes in no time.

Nog 4 weken les na de vakantiecursus

Direct aansluitend op de vakantie geven we nog 4 weekenden jeugdles. Dit om er voor te zorgen dat voorjaars jeugdcursisten door kunnen blijven schaatsen tot het einde van het schaatsseizoen.

Na je inschrijving krijg je een entreepas thuisgestuurd met de tegoeden erop en ben je op de 4 laatste weekenden (2/3 maart tot en met 23/24 maart) welkom voor het volgen van een uur schaatsles per week op de door jou gekozen dag en tijd.

Ga PRO(bleemloos) door de bocht

Bochten kom je met grote regelmaat tegen op de ijsbaan. Voor de een is dit heerlijk maar voor de andere is dit een ramp. Om er voor te zorgen dat jij ontspannen door de bocht komt bieden we in de voorjaarsvakantie nog een maal de bochtencursus aan.

Bochtencursus op gemiddeld niveau in de voorjaarsvakantie:
Doel van de cursus: Een bocht op de 400meterbaan doorstappen. 

Tijdens de voorjaarsvakantie richten we ons 2 avonden enkel en alleen op de bochten. We bouwen de opdrachten op van het oefenen van vaardigheden op de krabbelbaan naar het toepassen van deze vaardigheden op de 400-meterbaan. De tijd tussen deze twee banen zal ongeveer gelijk verdeeld zijn.  

Instapniveau: Kan op de krabbelbaan achter elkaar pootje over doorstappen, maar heeft hier op de 400meterbaan nog moeite mee. (Niveau 5, cursisten die zich in deze beschrijving herkennen, maar in een ander niveau lesgroep zitten zijn uiteraard ook welkom) 

Bochtencursus op hoog niveau in de voorjaarsvakantie:
Doel van de cursus: Snelheid kunnen reguleren door middel van pootje over in de bocht.

Tijdens de voorjaarsvakantie geven we je 2 avonden opdrachten om de afzet in de bocht te verbeteren. We starten hiervoor bij de basis, geven tips en leggen uit waarom bijvoorbeeld de houding in de bocht zo belangrijk is. We werken samen aan de details die ervoor zorgen dat jij met snelheid de bocht uit komt.

Instapniveau: Kan een volledige bocht overstappen op de 400 meter baan, maar verliest hier wel snelheid (Niveau 6 cursisten die zich in deze beschrijving herkennen, maar in een andere niveau lesgroep zitten zijn uiteraard ook welkom) 

Entreetegoeden
Je krijgt entree tot de ijsbaan met een QR-code waarop al je entrees van de cursus staan. De lessen kunnen alleen gevolgd worden op de lesdata waarvoor je ingeschreven staat. Heb je een les gemist? Dan kun je tot en met 31 december 2024 nog een inhaalbezoek voor vrijschaatsen plannen via de link die je vindt in de bijlage na het boeken van de cursus.

Materiaal en kleding
De cursus wordt gegeven aan deelnemers op (combi)noren. Zorg er voor dat deze goed geslepen zijn. Schaatsen huren kan bij Watermansport op het terrein van de ijsbaan. Huren kost €8,- en er wordt gevraagd een borg achter te laten van €50,-. Het dragen van handschoenen is op het ijs verplicht. Daarnaast adviseren we een helm te dragen tijdens het schaatsen. Het dragen van een helm verkleind de kans op hoofdletsel bij een val op het ijs aanzienlijk!

Draag kleding waarin je prettig kan bewegen en die nat mag worden. De Jaap Eden IJsbaan is een open ijsbaan dus als het regent dan wordt je nat. Het kan prettig zijn een bidon met water mee te nemen op het ijs en ook eens aan een reepje voor na de training kan een welkome bron van energie zijn.

Programma:
Verzamelen onder het scorebord van de 400-meterbaan

20:30 Start droogtraining
20:50 Einde droogtraining, schaatsen aantrekken
21:00 Start training op het ijs. Verzamelen op de krabbelbaan bij jouw groep
22:00 Einde training

Lesdata voorjaarsvakantie:
19 en 20 februari 2024

Kosten
Voorjaarscursus voor gemiddeld of gevorderde schaatser: €53,80

⬇          Inschrijven          ⬇

Learn to skate better every week

Beginning to advanced skaters will learn to skate (even) better at Jaap Eden under the guidance of the instructors of the Jaap Eden Skating School. The lessons will be given on different days and times and will take place between October and the end of March 2023.

Private lessons or lessons with your own group

Are you looking for personal attention and want to improve your skating skills at a fast pace? Then private or group lessons are a great solution.

The benefits of a private or group lesson: 

Get ready for a (long) touring trip

For those planning a longer tour skating trip, there is the tour skating course. During this course you will step onto the ice with other skaters with the same goal to train for a tour of perhaps more than 200 kilometers. Those who want to ride a shorter tour on natural ice will also benefit from taking this course.

You will learn to ride (better) in groups, train your endurance fitness, and get tips during the information evenings that will make tour riding a lot easier.

Questions

Are you coming to lessons for the first time or running into something? Then click on the link below to read the answers to the most frequently asked questions.

Scroll to the top